Back to top

Parengesprekken

Onze gesprekken zijn geen therapie. Als je in therapie bent dan heeft het er de schijn van dat er iets niet in orde is met je en dat de therapeut daar zicht op heeft. Relatieperikelen horen bij het leven. Ze zijn een mogelijkheid om tot verdieping van je leven te komen. Er is dus in beginsel niks mis mee!

We hebben dus gewoon een gesprek uitgaande van jouw vraag. Ik help je om zicht te krijgen op je eigen gedrag, je angsten en hebbelijkheden en hoe die inwerken en inhaken op de ander.
Natuurlijk is dat ook af en toe confronterend en ongemakkelijk en natuurlijk moet je soms de schaamte voorbij.
Gesprekken duren maximaal anderhalf uur.

Stap gerust over je weerstand, verlegenheid of angst heen. Het zal echt meevallen is de ervaring. De gesprekken blijken telkens weer openend, bevrijdend, verhelderend te zijn. Je wordt er een gelukkiger en vrijer mens van!

Back to top

Parenavonden

Ik stel regelmatig weer een nieuwe groep samen van drie echtparen die een aantal avonden (in beginsel drie, maar het worden er in de praktijk meestal meer) bij mij thuis komen.

Over het algemeen komt er tijdens de avond vanzelf een gemeenschappelijk thema op, er liggen vragen van de deelnemers of ik zet zelf iets in. Ik waak ervoor dat een gesprek abstract wordt – het gaat altijd weer over hoe wij het doen in de praktijk, wat we zelf ervaren en hoe we zicht kunnen krijgen op hoe we onszelf en de ander in de weg kunnen zitten. Positief gesteld: Hoe we onze interactie weer spontaan, speels, intiem en vanzelfsprekend kunnen krijgen.

De parenavonden zijn een soort relatie-APK. Je zult jezelf  en je geliefde er een groot plezier mee doen!

Back to top

Individuele gesprekken

Soms is het prettig om een of meerdere gesprekken alleen te hebben. Dit gebeurt geregeld als iemand merkt dat hij vanuit een innerlijke belemmering, een 'oude' defensie of terughoudendheid naar de ander functioneert. De gezamenlijke en individuele gesprekken kunnen zich ook afwisselen. We volgen wat nodig is.

Back to top

Relatiebemiddeling bij ex-partners

Als twee ex-echtgenoten ook na de scheiding nog conflicten hebben en wrok naar elkaar koesteren dan is er over algemeen nog sprake van een relatie, hoe je die ook zou definiëren. Heftige negatieve gevoelens geven ook een verbinding aan. Zeker als er kinderen in het spel zijn is het aan de orde om in volwassen contact te kunnen treden met de ander. Ook in dit geval kan uitwisseling onder begeleiding soelaas bieden en verlichting geven.

Back to top

Relatiebemiddeling in gezins- en familierelaties

Onze familie en ons gezin is onze wordingsgrond. Hier gaat het over onze wortels in het bestaan. Dit zijn onze meest innige en diepe verwanten en in die intimiteit zijn we kwetsbaar. Als we bijvoorbeeld als kind aandacht en erkenning vragen aan een ouder en deze beantwoordt dat vanuit zijn eigen onvermogen niet dan kan er in die relatie een vraag blijven bestaan. Of een vader kan een onderbelicht aspect van zichzelf herkennen in een van zijn zonen en met zijn kind in conflict komen. Een moeder kan onbewust jaloers zijn op haar dochter omdat ze kan studeren en ruimte neemt om plezier te maken. Allemaal mogelijkheden waarop relaties onder spanning kunnen komen te staan.

Soms bieden zich momenten in ons leven aan waarin de behoefte aan uitspreken en open contact kunnen leiden tot initiatief en verbinding. Als er veel is 'opgebouwd' kan het ook een optie zijn om met twee of meer mensen uit een gezin of familie een gesprek aan te gaan onder begeleiding. In mijn ervaring zijn die bijeenkomsten waar iets weer open gaat vaak de meest ontroerende en bevrijdende.

Filmpje
Als je een 4-minuten filmpje wilt bekijken met fragmenten uit een interview met mij over relatiebegeleiding, klik dan op onderstaande link:

http://bit.ly/TtNTws

Neem de stap waaar je mogelijk al langer tegenop ziet en bel me gewoon 030-56 3105 of mail ferkelens@wxs.nl

Back to top